بر طبق اولویت­بندی اصول رژیم غذایی، برنامه­های که از زمان­بندی ضعیفی برخوردار هستند، می­توانند منجر به کاهش 10% عملکرد و نتایج کسب شده در ترکیب بدنی شوند. همچنین زمان­بندی نادرست رژیم غذایی می­تواند به عدم رعایت و پایبندی به رژیم غذایی ختم شود و این به زیان فرد و نتایج کلی رژیم است. به عنوان مثال اگر رژیم غذایی شما به ۴۰۰۰+ کالری در روز نیاز دارد و شما دو وعده غذایی در روز را انتخاب کنید، این دو وعده­ی غذایی شامل ۲۰۰۰ کالری هستند. این نوع غذا خوردن با حجم زیاد شاید در ابتدا و در فاز حجم، سرگرم­کننده باشد؛ اما پس از چند هفته و تغییر فاز رژیم به چربی سوزی، نخوردن غذا با این حجم بالا، بسیار می­تواند از نظر ذهنی دشوار باشد. تقسیم حجم غذایی دریافتی به چهار یا پنج وعده­ی غذایی ۸۰۰ الی ۱۰۰۰ کالری بسیار منطقی­تر و پایدارتر است. از سوی دیگر در رژیم­های هایپر کالریک (مازاد کالری) تنوع در کالری دریافتی باعث ایجاد گرسنگی در افراد می­شود. فارغ از خطر پایبند نبودن افراد به رژیم (تقلب در رژیم)، گرسنگی طولانی مدت می­تواند سطح استرس و خستگی را در بدن افزایش دهد، این امر می­تواند باعث کاهش میزان سنتز پروتئین عضلانی و افت عملکرد ورزشی گردد. دو نوع افراط در زمان­بندی تغذیه وجود دارد که می­تواند باعث افزایش احساس گرسنگی در رژیم­های با هدف چربی سوزی رخ دهد، اولین این که تعداد وعده­های غذایی بسیار پایین است که در این نوع رژیم­ها بیشتر روز فرد در گرسنگی به سر می­برد و سپس به خوردن غذا با وعده­ی بزرگ­تر می­پردازد. این امر ممکن است، به دلیل لذت ناشی از غذا میل به غذا خورد را افزایش و در آخر فرد فراتر از کالری که برای رژیم او طراحی شده، غذا دریافت می­کند. از سوی دیگر تعداد بسیار زیاد وعده­های غذایی (بیش از ۱۰ وعده غذایی کوچک در روز) می­تواند منجر به این شود که فرد هرگز احساس سیری را حتی برای یک وعده تجربه نکند و به احتمال بالا از رژیم خود خارج شود.

  

 

نقطه­ی A اولین وعده­ی غذایی شما در روز را مشخص می­کند. نقاط B،  Cو D زمانی مشخص می­شوند که وعده­ی دوم غذایی خود یعنی B را میل کنید. در شکل بالا اولین وعده­ی غذایی شما کوچک بوده (در حدود ۳ ساعت جذب می­شود). C، اندازه­ی متوسط (در حدود ۵ ساعت جذب می­شود) یا D، بسیار بزرگ (در حدود ۷ ساعت جذب می­شود

بهترین توصیه برای زمان­بندی تغذیه در ارتباط با گرسنگی و سیری این است که ۴ الی ۸ وعده­ی غذایی با میزان کالری مشابه در فاصله­ی یکنواخت خورده شوند و از افراط و تفریط در وعده­ها تا حد امکان اجتناب شود. اگر کالری کمی دریافت می­کنید، کمی تغییر اندازه­ی غذا با توجه به فاصله­ی بین وعده­های غذایی می­تواند ایده­ی خوبی باشد . خواهید دید، این توصیه­ها با توصیه­ها متعدد برای مصرف پروتئین مطابقت دارند، در ادامه در مورد مصرف پروتئین بحث خواهیم کرد

 

سیستم تمرین دایره ای چیست؟

سیستم تمرین دایره ای چیست؟

قبل
 
خواص و طریقه مصرف دانه کتان

خواص و طریقه مصرف دانه کتان

بعد
نظرات کاربران شما هم می توانید درمورد این مطلب نظر بدهید
آخرین مقالات
رژِم فستینگ چیست

رژیم فستینگ چیست؟

بهترین پروتئین برای عضله سازی

بهترین پروتئین برای عضله سازی

بهترین زمان ورزش از نظر علمی

بهترین زمان ورزش از نظر علمی برای افراد مختلف

بعد از ورزش چی بخوریم

قبل و بعد از ورزش چه بخوریم تا لاغر شویم؟

رژیم غذایی OMAD

رژیم غذایی OMAD چیست؟

ثبت نام در خبرنامه دکتر صالحیان
منو موبایل