کنترل میزان قند و شکر در رژیم غذایی روزانه یکی از بزرگترین چالش های ما در دنیای امروز است. مصرف کنترل نشده و بی اندازه قند میتواند به مشکلات جدی از جمله اضافه وزن و بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی عروقی منجر شود و حتی میتواند یک عامل خطر برای بروز سرطان باشد. از این رو، آگاهی از مواد غذایی غنی از قند بسیار حیاتی است. همچنین، یادگیری روش های کنترل مصرف قند و تنظیم میزان قند در رژیم غذایی میتواند به ما کمک کند تا یک سبک زندگی سالمتر را درک کرده و اجرا کنیم.

 

در این مقاله ، ما به شما راهکارها و نکاتی را ارائه خواهیم داد تا کنترل مصرف قند را به عنوان یک اقدام اساسی برای بهبود و حفظ سلامتی‌تان در نظر بگیرید.

 

1) کاهش مصرف نوشیدنی‌های شیرین از جمله نوشیدنی های انرژی زا، چایی شیرین شده وقهوه‌های آماده

برخی افراد تصور می‌کنند آبمیوه‌های طبیعی قند زیادی ندارند. در حالی که جالب است بدانید، یک لیوان آب ذغال اخته به اندازه‌ی هفت قاشق غذاخوری شکر، قند دارد.لازم به ذکر است که ترکیبات موجود در مایعات سریعتر جذب میشوند. در نتیجه قند خون با سرعت بیشتری افزایش میابد.علاوه بر آن نوشیدنی‌ها خاصیت سیرکنندگی کمتری دارند و مصرف مقادیر زیادی از آن‌ها میتواند سبب سیری شود.در نتیجه کاهش مصرف نوشیدنی‌های شیرین و جایگزین کردن آن‌ها با نوشیدنی‌هایی مانند آب،دمنوش‌هاو قهوه تلخ میتواند در روند کاهش وزن شما تاثیرگذار باشد.

 

2) توجه به جدول ارزش غذایی

برای کاهش قند دریافتی و کاهش وزن ، تنها کاهش مصرف یا حذف مواد غذایی شیرین کافی نیست بلکه باید به قند پنهان در مواد غذایی هم دقت کنید.

شما میتوانید با مطالعه‌ی برچسب مواد غذایی ، میزان قند آنها را بررسی کنید. به این موضوع توجه کنید که اگر مواد غذایی مقدار زیادی شربت ذرت فروکتوز ، مالتوز، دکستروز، کارامل یا شربت برنج داشته باشند، حاوی مقدار زیادی قند هستند.

 

 

3) دریافت بیشتر مواد پروتئینی

رژیم‌های غذایی‌ای که مواد قندی و کربوهیدرات کمتری دارند، اما میزان پروتئین آن‌ها بالا است باعث کاهش اشتها میشوند، این رژیم‌های غذایی پرپروتئین همچنین باعث تقویت انرژی نیز میشوند.

 

 

4) خواب کافی

خواب ناکافی و نامنظم، ارتباط مستقیمی با افسردگی، ضعف تمرکز، کاهش عملکرد سیستم ایمنی و چاقی دارد.

طبق تحقیقات ‌،افرادی که دیرتر میخوابند و خواب کافی ندارند، تمایل بیشتری به مصرف کالری بیشتر، فست فودها و نوشابه دارند. همچنین،میوه و سبزیجات کمتری مصرف میکنند که میتواند منجر به افزایش وزن و بیماری‌های مزمن شود.

 

5) محدود کردن صبحانه‌های شیرین

برخی از غلات های صبحانه مانند کرن فلکس‌ها با شکر یا قند اضافی شیرین شده اند. هم چنین صبحانه های معروف مانند پنکیک ها ، وافل ها،مافین ها و مربا ها حاوی مقدار زیادی شکر هستند.میتوانید این صبحانه ها را با انتخاب‌های سالم‌تر و مغذی‌تری از جمله، اوتمیل  همراه با میوه های تازه، ماست یونانی با میوه و آجیل، تخم مرغ نیمرو با پنیر و سبزیجات و تست آووکادو جایگزین کنید.

 

6) دقت درانتخاب میان وعده

بسیاری ار خوراکی‌ها از جمله گرانولا بار ها، پروتئین بار ها و میوه های خشک موجود در بازار ممکن است به اندازه یک شکلات یا آبنبات قند داشنه باشند. سعی کنید میوه ‌های تازه و آجیل‌ها را به عنوان میان وعده خود انتخاب کنید.

 

 

7) کم کردن خوراکی‌های شیرین در خانه

با تهیه لیست خرید و آگاهی کامل از نیازهای مواد غذایی خود، خرید مواد غذایی شیرین رو به حداقل برسانید، چرا که مقابله با میل به شیرینیجات، به نیروی زیادی احتیاج دارد.

 

8) اجتناب از سس هایی که حاوی شکر هستند

عموم مردم از سس‌هایی مانند کچاپ، سس باربیکیو و چیلی شیرین استفاده میکنند. در حالی که از میزان شکر موجود در این محصولات اطلاعی ندارند. یک قاشق غذاخوری سس کچاپ (17 گرم) حاوی یک قاشق چایی خوری شکر (5گرم) است.

 

ورزش و سلامت روان

ورزش و سلامت روان

قبل
 
تغذیه در دوران شیمی درمانی

تغذیه در دوران شیمی درمانی

بعد
نظرات کاربران شما هم می توانید درمورد این مطلب نظر بدهید
آخرین مقالات
رژِم فستینگ چیست

رژیم فستینگ چیست؟

بهترین پروتئین برای عضله سازی

بهترین پروتئین برای عضله سازی

بهترین زمان ورزش از نظر علمی

بهترین زمان ورزش از نظر علمی برای افراد مختلف

بعد از ورزش چی بخوریم

قبل و بعد از ورزش چه بخوریم تا لاغر شویم؟

رژیم غذایی OMAD

رژیم غذایی OMAD چیست؟

ثبت نام در خبرنامه دکتر صالحیان
منو موبایل